Wie zijn wij

Zonta Den Bosch is een serviceclub van actieve en ambitieuze vrouwen met een zelfstandig of leidinggevende positie in beroep, bedrijf of organisatie. De Zontians van Den Bosch vertegenwoordigen diverse beroepsgroepen en verschillende leeftijden. Deze diversiteit aan achtergronden genereert bijzondere contacten over de grenzen van eigen beroep en generatie heen. En geeft inspiratie en ambitie om de servicegedachte uit te dragen. Alle leden wonen of werken in Den Bosch of directe omgeving.

Daarom zijn zij lid van Zonta:

  • “Ik ga graag om met vrouwen die in hetzelfde schuitje zitten: drukke baan, veel verantwoordelijkheid, ondernemend, bevlogen en gedreven zijn”.
  • “Bijeenkomsten van vrouwen met uiteenlopende beroepen leveren vaak interessante en grappige discussies op”.
  • “Het is inspirerend om met zelfstandige vrouwen met een heel verschillende achtergrond zaken te ondernemen”.
  • “Je kunt een klein beetje betekenen voor vrouwen die het minder getroffen hebben dan jij”.
  • “Het is de beste manier om je in een nieuwe stad andere vrouwen te leren kennen en je er thuis te voelen”.

De Bossche Zontians ontmoeten elkaar twee keer in de maand in sociëteit Amicitia en de Zwarte Arend aan de Peperstraat in Den Bosch. De vierde woensdag van de maand is avondvullend; na borrel en diner volgt een activiteit, lezing of discussie over uiteenlopende, maatschappelijk relevante onderwerpen. De bijeenkomst op de tweede woensdag van de maand is kort; de leden praten elkaar bij tijdens het diner.

Beroepen binnen onze club:
Tolk/vertaler Spaans, importeur, apotheker, mobiliteitsadviseur, jurist mediator, theatermaker, advocaat, kunstenaar, docent opleiding verpleegkundigen, gezondheidsjurist, psycholoog, jurist arbeidsrecht, chocolatier, planoloog, tandarts, onderwijsadviseur, huisvrouw, journalist, gerechtssecretaris, antiquair, oncologie-diëtist, coach/trainer, pedagoog, consultant en vitaliteitscoach.