Als je haar maar goed zit.

Op 24 april vertelde Eugenie Vollebergh, eigenaar van kapsalon Vollebergh in Den Bosch, over het kappersvak. Zij vindt het directe en intieme klantcontact het mooie van het vak. “Je komt als een van de weinigen aan iemands hoofd. Het is fijn om iemand te verwennen en mooi te maken”. Het kappersvak volgt de vele modetrends en kent ook zijn eigen dynamiek, maar een bepaalde look moet ook bij de klant passen. Tegenwoordig is het streven een zo natuurlijk mogelijke uitstraling. En de vele producten, die de kapper ter beschikking heeft, maken dat goed mogelijk. 

Het ondernemer zijn is spannend maar ook veeleisend. Om een kapsalon goed te runnen is een evenwichtige opbouw van het personeelsbestand van belang. Verschillende leeftijden en ervaringen, variërend van de heel jonge leerling tot de zeer ervaren haarstyliste, moeten vertegenwoordigd zijn. En alle medewerkers moeten heel regelmatig aan trainingen deelnemen om  hun vaardigheden en talenten te onderhouden en te ontwikkelen. De wildgroei aan kleine individuele salons maken dat een ondernemer steeds alert moet blijven om zich positief te onderscheiden.