Met Vicki Brown aan de slag

Het Vicki Brownhuis is een belangrijke ontmoetingsplek voor volwassenen en kinderen die geraakt zijn door kanker. Om hen een luisterend oor, ondersteuning, activiteiten en ontspanning aan te kunnen bieden zijn, circa 80 vrijwilligers actief. Zij zetten zich in als gastvrouw, bieden massages, schilder- en zanglessen, verwendagen en nog veel meer. Op vrijdag 5 april was het bij uitzondering andersom en was het de beurt aan de vrijwilligers om zich te laten verwennen. En vooral ook: om elkaar te ontmoeten. Bijna 60 belangstellenden maakten gebruik van de uitnodiging van serviceclub Zonta om naar Novalis in Vught te komen voor een verrassende verwenmiddag. Zij werden welkom geheten door onze president Renée Andeweg. Zij vertelde onder meer over de doelstellingen van Novalis: het bieden van een dagbesteding aan mensen met een verstandelijke beperking. Novalis heeft een eigen theaterwerkplaats waar decors worden gemaakt, zang- en danslessen worden gegeven en voorstellingen worden voorbereid en opgevoerd. Na een drankje en de eerste versnaperingen van de aangeboden high tea was het aan de vrijwilligers van he Vicki Brownhuis om aan de slag te gaan. Letterlijk, maar wel op een puur ontspannende manier. Voor alle deelnemers was er een Afrikaanse Djembé. Onder de inspirerende leiding van Drum4Fun werd het gezelschap in korte tijd omgevormd tot een ritmisch en opzwepend Afrikaans drumorkest. Het bleef niet bij muziek maken alleen. Het werd een swingend en vrolijk feestje met een gezellige nazit. Wij vonden het een eer en een genoegen om de verwenmiddag voor de vrijwilligers van het Vicki Brownhuis te mogen verzorgen en spreken bij deze nogmaals veel waardering uit voor het werk dat zij verrichten en de inzet die zij leveren.