Bricks versus Clicks

Christel Holweg, manager bij Hudson’s Bay vestiging Breda, hield op 25 april een lezing over de start en voortgang van de winkelketen in Nederland. Van origine is Hudson’s Bay een Canadees bedrijf in pelshandel. Inmiddels is het een wereldwijde warenhuisketen met vestigingen over de hele wereld. In 2017 startte men met warenhuizen in Nederland.  De ‘bricks’, dertien voormalige V&D panden op premium locaties A1, zijn prachtig opgeknapt.

Het aanbod is modisch, wat hoger in prijs, maar zit niet in de allerhoogste prijsklasse. Bij aanvang had men 1800 nieuwe medewerkers nodig. Dat was een hele operatie en kan gezien worden als de grootste start-up sedert jaren. Met ‘clicks’, verkoop via internet, is men ook gestart, maar die lijn zit nog in de opbouwfase.

Meer informatie is te lezen op  www.nl.wikipedia.org/wiki/Hudson’s_Bay_Company