• Op weg naar Tokio 2020

  Handbikster Laura de Vaan hield op 23 oktober een inspirerende voordracht over haar sport en de strijd om die op hoog niveau te beoefenen. Haar doel is een gouden medaille bij de Paralympics in 2020. De stroom grote (lees meer)

 • Als je haar maar goed zit.

  Op 24 april vertelde Eugenie Vollebergh, eigenaar van kapsalon Vollebergh in Den Bosch, over het kappersvak. Zij vindt het directe en intieme klantcontact het mooie van het vak. “Je komt als een van de weinigen aan iemands hoofd. (lees meer)

 • Zorgzaam ondernemen

  Op 27 maart hield Wieke Wijnen, directeur/eigenaar van bureau “Zorgzaam Ondernemen”,  een lezing over de Coöperatie Copernikkel in de Bossche wijk Boschveld. Copernikkel is een vooruitstrevende, maatschappelijke organisatie waar de leden zelf de baas zijn en elkaar ondersteunen in hun werkzaamheden (lees meer)

 • Een ver verleden is dichtbij.

  Dieke Wesselingh, hoofd van de afdeling Erfgoed van de gemeente ´s-Hertogenbosch, hield op 27 februari 2019 een lezing over haar achtergrond en carrière in het archeologisch vakgebied. Daarna volgde een toelichting over de afdeling Erfgoed van de gemeente (lees meer)

 • Hoe groen of grijs is mijn tuin?

  Daniëlle Hulsebos, tuin- en landschapsontwerper, van TUIN Ontwerp Buro in Vught hield op 23 januari een lezing over verstening en vergroening in de huidige tijd van klimaatveranderingen. Het groen in onze steden en tuinen wordt steeds belangrijker. ‘Tegel eruit, (lees meer)

 • Goed gekleed op weg naar werk

  Bertine Oudesluijs, imagocoach, verzorgde op 28 november een lezing over de formule Dress for Success. Deze wereldwijde organisatie biedt mensen met een minimum inkomen of uitkering gratis advies en kleding als zij zijn uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Zo (lees meer)

 • Bricks versus Clicks

  Christel Holweg, manager bij Hudson’s Bay vestiging Breda, hield op 25 april een lezing over de start en voortgang van de winkelketen in Nederland. Van origine is Hudson’s Bay een Canadees bedrijf in pelshandel. Inmiddels is het een (lees meer)

 • Een bibliotheek is als een MKB onderneming

  Nan van Schendel is sedert september 2016 directeur-bestuurder van de bibliotheek ’s-Hertogenbosch e.o. Op 28 maart hield zij een boeiende lezing over de inspanningen die er voor nodig zijn om een bibliotheek van betekenis te laten zijn voor (lees meer)

 • Klachten over uw zorg?

  Mr. Carla Hillenaar, jurist en secretaris plv. Regionaal Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg Eindhoven, gaf op 28 februari een lezing over het medisch tuchtrecht. Aan de orde kwamen aandachtspunten zoals het aantal en soort klachten dat wordt ingediend, over (lees meer)

 • “Beter onderwijs in een betere wereld”

  Dat is het motto van Ivonne de Vrind, strategisch adviseur en onderwijsmanager bij vereninging Ons Middelbaar Onderwijs OMO). Zij gaf op 24 januari 2018 een lezing voor Zonta Den Bosch. De scholen van OMO geven hier invulling aan (lees meer)

 • “Drempels zijn laag, de lat ligt hoog”

  “Een stad heeft kunst en cultuur nodig. Niet alleen om de schoonheid van de kunst zelf, maar ook omdat kunst creativiteit in denken en doen genereert. Daarnaast brengen kunstuitingen sociale verbindingen teweeg omdat kunst reacties bij mensen oproept. (lees meer)

 • Het kan maar geregeld zijn

  Mr. Klaartje Wedemeijer, notaris van Wedemeijer en Dielissen en oud-lid van Zonta Den Bosch, hield op 25 oktober 2017 een voordracht over het levenstestament. Dat biedt de mogelijkheid om vast te leggen wat je wilt dat er gebeurt (lees meer)

 • Veel wijn besteld goede doel

  Speciaal voor het fundraise event heeft wijnkoperij luuc van boort prachtige wijnen geselecteerd. De wijnen vonden tijdens het event gretig aftrek en de bestellingen zijn inmiddels uitgeleverd.

 • Met Zonta in de Zevende Hemel op 6 november 2016

  Zonta Den Bosch organiseerde op zondag 6 november 2016 in Perron-3 in Rosmalen een fundraise-event en heeft hiermee een bedrag van € 10.000,- bijeen gebracht. Met dit bedrag worden leer-/werktrajecten bij Kloosterhotel de Soete Moeder gefinancierd. Het programma  (lees meer)

 • Feestelijke afsluiting in kasteel Heeswijk

  Wat is mooier dan een goed Zonta jaar afsluiten in een kasteel. Op onze laatste bijeenkomst voor de zomer lieten we ons bij stralend weer eerst rondleiden door de omgeving en de tuin. In de ontvangstruimte gaf de (lees meer)

 • Koken met vluchtelingen.

  Onze leden organiseren leuke en leerzame dingen. Zo is in mei gezamenlijk met dames uit verre landen een feestelijke maaltijd bereid. Gastvrouw Nadia stelde haar atelier hiervoor beschikbaar. Zo konden we gezamenlijk in een inspirerende omgeving lekker koken, (lees meer)

 • Wijn proeven voor het goede doel …..

  Op woensdag 25 november 2015 ging Zonta Den Bosch uitgebreid ‘aan de wijn’. Elk lid had een of twee gasten meegebracht en dat leverde een  geanimeerde en zinvolle avond op. Wijnhandel Luuc van Boort uit Zaltbommel presenteerde de (lees meer)

 • Je verlaat je huis, je familie, je land…

  …en neemt een klein koffertje mee met wat kleding, foto’s en papieren. Hoe vangen wij in Nederland vluchtelingen op? Een actuele vraag waar op de Zonta-avond op 14 oktober antwoorden werden gegeven door Jacqueline de Visser (directeur VluchtelingenWerk (lees meer)

 • Zontians steken handen uit de mouwen op Kasteel Heeswijk

  Je een koningin, prinses, ridder, jonkvrouw of misschien wel nar voelen op een echt kasteel! En ook nog eens de hele dag verwend worden. De vrouwen van Zonta Den Bosch maken dit samen met de Stichting Leergeld mogelijk voor (lees meer)

 • Zonta Den Bosch viert vijfde lustrum

  De Bossche Zontians hebben eind september 2014 hun 5de lustrum uitbundig gevierd met een gezamenlijk weekend in de Belgische Voerstreek. Meer dan twintig leden genoten van goede gesprekken, cultuur, sport en vrolijkheid met Bourgondische inslag. De leden namen Huize (lees meer)